O femeie a castigat aproape 10.000 la CEDO pentru ca o batea sotul

admin

O instanta a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a dispus condamnarea Romaniei la plata unor daune de 9.800 de euro unei femei din judetul Hunedoara, in contextul in care autoritatile romane nu au luat masurile adecvate dupa o serie de agresiuni familiale reclamate de ea.

O femeie din Petrosani, A.C.B., a dat statul roman in judecata la CEDO in anul 2009, argumentand ca autoritatile romane nu au luat masurile necesare dupa ce ea fusese agresata in mai multe randuri de sotul ei, de care a divortat intre timp.

Femeia a depus mai multe plangeri la Politie in perioada 2007-2008, reclamand ca a fost agresata si amenintata repetat de sotul ei, N.C. La CEDO, ea a sustinut ca autoritatile noastre nu au reusit sa o protejeze in mod adecvat de actele de violenta familiala la care a fost supusa.

Judecatorii CEDO au stabilit ca autoritatile „nu au apreciat gravitatea si amploarea problemei violentelor familiale in Romania si ca actiunile reflecta o atitudine discriminatorie fata de reclamanta in calitatea de femeie”.

Reclamanta a solicitat daune in valoare de 50.000 de euro, argumentand ca a suferit traume fizice si psihologice din cauza agresiunilor comise de sotul sau, fara ca autoritatile sa intervina in mod adecvat.

Guvernul Romaniei a contestat solicitarea, considerand-o lipsita de fundament si argumentand ca suma ceruta este „excesiva”.

O instanta a CEDO a decis ca reclamanta a suferit traume din cauza „esecului autoritatilor de a lua masuri suficiante pentru impiedicarea actelor de violenta familiala”.

CEDO a stabilit ca statul roman trebuie sa ii plateasca femeii daune in valoare de 9.800 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Japonezii cred ca am putea supravietui ca specie gratie spermei stocate in spatiu

Un experiment realizat recent de o echipa de oameni de stiinta japonezi incearca sa demonstreze ca, in caz de dezastru, am putea supravietui, ca specie, daca am construi banci de sperma in spatiu. In cadrul studiului s-a aratat ca sperma congelata in conditii aproape de lipsa gravitatiei nu doar ca […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro