Numarul virozelor, in crestere cu peste 90% comparativ cu saptamana trecuta

Hila Ovidiu

Numarul de viroze si pneumonii ia amploare in Sibiu in ciuda vremii frumoase. Cei de la Directia de Sanatate Publica spun ca in ultima saptamana numarul imbolnavirilor raportate de catre medicii de familie a crescut cu peste 90% fata de prima saptamana de monitorizare.

Numarul infectiilor respiratorii acute a crescut de la 1316 saptamana trecuta la 2544 in aceasta saptamana. Cresteri se inregistreaza si in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut cand au fost raportate de catre medicii aflati in sistemul de santinela mai putin de 2 mii de cazuri. Cele mai multe imbolnaviri s-au produs la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. Aceeasi categorie de varsta a fost afectata si de pneumonii. La nivelul intregului judet s-au inregistrat un numar de 290 de diagnostice cu afectiuni pulmonare. Cele mai multe internari au fost la persoane cu varste de pest 65 de ani.

Pentru a fi protejati impotriva gripei, sibienii sunt sfatuiti de medici sa isi faca vaccinul antigripal. Mai bine de 20 de mii de sibieni vor beneficia de vaccinare gratuita prin programul national. Vorbim aici despre persoane cuprinse in categoriile de risc.

Vaccinarea antigripala a inceput din cursul zilei de joi dupa ce la mijlocul saptamanii au ajuns la DSP Sibiu un numar de 10.500 de doze cu ser imunizant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Inca un urs si-a gasit sfarsitul pe A 1

Inca un urs a fost murit dupa ce a fost lovit de masina pe Autostrad A1 in apropiere de Cristian. Animalul a sarit gardul de protectie si a ajuns pe carosabil. A fost lovit intai de catre un TIR iar ulterior aruncat intr-o alta masina. Este cel de-al treilea animal […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro