Numarul virozelor a crescut si in aceasta saptamana

Hila Ovidiu

Pe langa rubeola sibienii mai sufera si din cauza afectiunilor respiratorii. In ultima perioada au fost inregistrate peste 3700 de cazuri de imbolnavire, cifra in crestere fata de saptamana trecuta. Din fericire insa cresterea nu este la fel de semnificativa ca acum doua saptamani cand s-au inregistrat 1000 de imbolnaviri peste limita precedenta in doar 7 zile.

Sibienii s-au imbolnavit pe capete in ultima perioada. Numarul de infectii respiratorii acute a ajuns la 3750, iar cel al pneumoniilor la 417. Numarul de infectii respiratorii acute este cu aproape 50 de procente mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior. Daca atunci aveam dor putin peste doua mii de cazuri, la ora actuala cifra celor care se imbolnavesc de viroze ajunge pana aproape de patru mii. Numarul de pneumonii a depasit 400 de cazuri, cei mai multi bolnavi avand varste intre 15 si 49 de ani. Cele mai multe imbolnaviri au fost inregistrate pe segmentul de varsta cuprins intre 15 si 49 de ani.  Tot in ultima perioada Sibiul s-a confruntat si cu cazuri de girpa. Ce-i drept semnificativ mai putine decat in anul anterior. Ultimele cazuri confirmate provin de la 2 femei de 19 si 59 de ani din Sibiu si Miercurea Sibiului dar si cel al unui tanar de 18 ani tot din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Si-au facut fantana in curte pentru a nu mai plati apa

Pretul tot mai mare la utilitati ii determina pe unii sibieni faca tot posibiliul pentru a se gospodarii singuri. Asa ca, s-au apucat sa isi sape fantani in ograda pentru a nu mai nevoiti sa plateasca factura la apa. Saracia si neajusurile ii imping pe romani sa gaseasca solutii pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro