Numarul cazurilor de rujeola, in continua crestere

Hila Ovidiu

Rujeola continua sa faca noi victime la Sibiu. Au fost confirmate cu laboratorul inca 4 cazuri. Numarul suspiciunilor este insa de ordinul zecilor.

Rujeola se extinde tot mai mult la Sibiu. Saptamana aceasta au fost confirmate cu laboratorul 4 noi cazuri. Numarul diagnosticelor probate cu laboratorul epidemiologic a ajuns la 18. Lor li se adauga cazurile probabile, adica acele cazuri de imbolnavire survenite la membrii familiei copiilor deja diagnosticati dar si cele cateva zeci de suspiciuni existente la momentul de fata. Ultimele cazuri de bubat confirmate provin de la copii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani din Copsa Mica, Medias, Brateiu si Richis. Un singur copil dintre cei 4 fusese vaccinat impotriva rujeolei. Medicii Directiei de Sanatate Publica sunt ingrijorati de faptul ca numarul cazurilor de imbolnavire ar putea creste simtitor pe de-o parte datorita faptului ca boala este foarte contagioasa iar pe de alta parte pentru ca parintii micutilor refuza in continuare cu vehementa vaccinarea.

Din fericire pana la momentul de fata in judetul nostru nu a fost inregistrat niciun deces din cauza rujeolei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doar adevaratii producatori locali vor mai avea acces in Piata Transilvania

Adio produse contrafacute in Piata Volanta Transilvania. Consiliul Judetean inaspreste conditiile in care producatorii isi vor putea vinde marfa aici. Si accesul celor din alte judete va fi restrictionat. Consiliul Judetean face curatenie in Piata Transilvania. Nu vor mai avea acolo acces pentru a-si vinde produsele decat cei care pot […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro