Numarul cazurilor de depresie, in continua crestere!

Depresia pare sa fie boala secolului la nivel mondial. Nici Romania nu face, din pacate, rabat de la acest trend nefast. Medicii psihiatri spun ca au identificat cel putin 3 tipuri de depresie. Deloc de neglijat sunt si cazurile de schizofrenie sau tulburari bipolare.

Depresia si tulburarile care duc la anxietate sunt in continua crestere in tara noastra. Psihiatrii spun insa ca totul raul este spre bine. Si asta pentru ca a crescut adresabilitatea catre specialisti si, dupa ce trec pe la Urgente sau Cardiologie, cel putin cei cu tulburari de panica aleg calea catre medicul psihiatru pentru tratament de specialitate. Depresia, in toate cele 3 forme ale ei este insa in continuare periculoasa. Si asta pentru ca foarte multe persoane ajung sa sufere de aceasta boala iar varsta celor depresivi a scazut foarte mult ajungand sa afecteze inclusiv copii de gradinita.

Sunt insa si vesti bune. In ultimii 20 de ani nu s-au inregistrat cresteri in ceea priveste schizofrenia si tulburarile bipolare. Cele doua sunt cel mai des intalnite afectiuni psihice la nivel mondial.

Zeci de medici din toata tara au fost pana in weekendul care tocmai s-a incheiat la Sibiu pentru a participa la Congresul National de Psihiatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politistul impuscat mortal duminica a fost omagiat de catre colegii din toata tara

Politistii sibieni i-au adus un ultim omagiu colegului lor timisorean impuscat mortal in cursul zilei de duminica. Unde s-au aflat, in birou sau pe teren oamenii legii din intreg judetul au tinut luni la orele pranzului un moment de reculegere. Politistii din toata tara cer demisia lui Carmen Dan, sefa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro