Numarul afectiunilor respiratorii, in crestere

Hila Ovidiu

De cand s-a instalat primavara numarul sibienilor care ajung sa sufere de afectiuni respiratorii acute, de pneumonii si chiar de gripa creste constant. Chiar si asa cifrele sunt ceva mai mici decat in perioada similara a anului trecut. Spre exemplu in ultima saptamana s-au inregistrat aproape 2500 de imbolnaviri. Numarul afectiunilor respiratorii a crescut cu peste 6 procente fata de ultimele 3 saptamani. Cele mai multe cazuri, aproximativ 34 la suta au fost inregistrate la persoane aflate in grupa de populatie activa. In ceea ce priveste afectiunile pulmonare, numarul acestora a crescut cu mai bine de 100 de cazuri raportate comparativ cu saptamana anterioara. In ultimele 7 zile s-au inregistrat 613 pneumonii, dintre care 183 au fost la persoane cu varste cuprinse intre 15 si 49 de ani. In ceea ce priveste numarul de pacienti internati cu afectiuni pulmonare, cele mai multe cazuri au fost la persoane cu varste cuprinse intre 50 si 64 de ani.
Pentru prevenirea imbolnavirilor medicii recomanda vaccinarea antigripala, adaptarea tinutei la temperaturile de afara, consumul de lichide calde si de fructe si legume bogate in vitamina C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Alimente de baza la preturi mici

Lunar de la magazinul de tip economat al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor sunt vandute aproximativ 11 tone de alimente de baza. Pensionarii isi fac aprovizionarea de aici pentru ca produsele sunt ceva mai ieftine decat in restul magazinelor. Reprezentantii CARP spun ca se asteapta la cereri si mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro