Nu se vindeca dar se trateaza!

Hila Ovidiu

Tot mai multe boli ii lovesc pe romani din cauza stressului cotidian. Psoriazisul este una dintre ele. Statisticile spun ca in momentul de fata avem cel putin 400 de mii de bolnavi. Afectiunea dermatologica nu se transmite insa nici nu se vindeca vreodata. Poate fi insa tinuta sub control cu tratament.

Putin cunoscuta, dar extrem de raspandita, boala este pe cat de usor de diagnosticat pe atat de greu de tratat. Apare de obicei ca o reactie autoimuna in timpul unui soc puternic.

Psoriazisul este o afectiune cutanata cronica, caracterizata printr-o evolutie accelarata a celulor pielii. În mod normal celulele pielii se regenereaza în 28-30 de zile, in cazul psoriazisului acest proces are loc în 3-6 zile. Studiile arata ca stressul cotidian reprezinta unul dintre cei mai mari factori care duc la imbolnavire. Statisticile spun ca la momentul de fata in Romania sunt 400 de mii de romani care sufera de aceasta afectiune cutanata. In realitate numarul lor ar fi mult mai mare… insa putini sunt cei care se duc la medic inca de la primele semne ale bolii. In faza incipienta psoriazisul se poate trata doar cu unguente locale. In faza medie a bolii este necesara si medicatia iar in fazele grave tratamentul este de lunga durata. Netratat psoriazisul distruge pielea, distruge increderea in sine a bolnavilor si in timp chiar organele vitale. Studiile medicale arata ca psoriazisul sever duce adesea la infarct sau atac cerebral.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Barbat gasit mort pe drum

Moarte suspecta la Sibiu. Un barbat a fost gasit fara suflare pe drumul catre Crint. Trulul neinsufletit a fost luat de catre cei de la Medicina Legala. Un barbat de aproximativ 60 de ani a fost gasit de un trecator zacand inconstient pe drumul ce duce catre cabana Ocolului Silvic […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro