Nu puteti vota cu buletinul expirat!!!

Hila Ovidiu

Se apropie data la care va expira buletinul? Puteti merge sa va reinnoiti cardea de identitate chiar cu o jumatate de an inaintea expirarii. Asa evitati aglomeratia si cozile de la ghisee. Nu uitati ca se apropie alegeril prezidentiale si nu va veti putea exercita dreptul la vot decat daca posedati o carte de identitate valabila.

ciNumai in prima jumatate a acestui an peste 14 mii de sibieni si-au schimbat cartile de identitate. Reprezentantii Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor spun ca au operat numai in luna trecute 1535 de cereri de schimbare a cartii de identitate. Au mai fost 58 de prsoane care au obtinut carti provizorii de identitate si 151 de vize de flotant. Mai sunt insa oameni care au buletinele expirate si nu s-au prezentat nici pana la momentul de fata sa si le reinnoiasca. Cei care nu fac asta, nu vor putea vota la prezidentiale. De asemenea sunt pasibili de amenda. Angajatii Serviciului spun ca preschimbarea actului de identitate poate fi facuta chiar si cu 180 de zile inainte de data expirarii. Buletinele se schimba la sediul vechi al Primariei. Programul de lucru cu publicul este de la 8.30 la 16.30 de luni pana joi si de la 8.30 la 13.00 in zilele de vineri.
La momentul de fata 8 mii de sibieni din municipiul resedinta de judet si comunele apartinatoare au actul de identitate expirat, sau au implinit 14 ani si trebuie sa depuna actele pentru eliberarea unuia. Vorbim despre locuitori ai comunelor Cristian, Selimbar, Gura Raului, Rasinari, Sura Mare, Marpod, Poplaca, Rosia, Slimnic si Vurpar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unde ne refugiem?!

Sibiul este unul dintre orasele cu cele mai multe buncare de adapostire in caz de razboi din tara. avem 40 de adaposturi speciale si peste 77 de mii de subsoluri in care oamenii s-ar putea refugia in caz de razboi. Iar daca ati aflat cate adaposturi sunt si unde le […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro