Nu plecati la munte neechipati corespunzator!

Hila Ovidiu

E risc de avalansa in munti! Turistii sunt sfatuiti sa nu plece de la cabane neechipati corespunzator si sa ceara informatii de la salvamontisti cu privire la traseul pe care vor sa il urmeze.

In Muntii Fagaras spre exemplu riscul de avalansa a ajuns la gradul 3 pe o scara formata din 5 unitati de masura. Cei care vor sa se bucure de zapada care a cazut din abundenta in ultimele zile trebuie sa stie ca, pentru siguranta lor, au nevoie de echipamente specifice practicarii sporturi de iarna si de informatii cu privire la starea partiilor.

Cei care prefera drumetiile montane sunt sfatuiti sa astepte sa se “aseze” intai zapada pentru ca fiind afanata poate foarte usor aluneca, sa ceara salvamontistilor informatii cu privire la traseul pe care vor sa il urmeze si sa nu plece la drum fara sisteme de gasire sub zapada, incaltaminte adecvata si haine care sa le tina de cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

La scoala cu masina de pompieri

Elevii dinr-o localitatate sibiana au ajuns la scoala cu ajutorul pompierilor. Micutii au fost transportati cu 3 autospeciale. Bucurosi de experienta traita scolarii s-au fotografiat alaturi de cei care i-au scos din nameti. 12 copilasi din satul sibian Veseud au trait miercuri experienta vietii lor. Au fost dusi la scoala, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro