NU consumati alcool la volan

Hila Ovidiu

Zilnic, pe drumurile din judetul Sibiu circula soferi incontienti care, desi au consumat alcool, urca la volan. Ei se pun in pericol atat pe ei insisi, cat si pe ceilalti participanti la trafic, deoarece alcoolul diminueaza capacitatea de concentrare si afecteaza reflexele organismului.

Oricat s-au stradui politistii sibieni sa atraga atentia asupra riscurilor pe care le prezinta consumul de alcool la volan, multi soferi ignora cu desavarsire sfaturile oamenilor legii, ceea ce duca la producerea unor evenimente rutiere grave. Zilnic, politistii rutieri sibieni depisteaza in trafic soferi care, desi au consumat alcool si au o alcoolemie mult peste limita legala, nu se sfiesc sa urce la volan, pe principiul ca poate nu ii opresc tocmai pe ei politisti. Mai mult, atunci cand sunt depistati bauti de oameni legii, multi soferi devin recalcitranti, recurg la amenintari sau refuza recoltarea de probe biologice. In toate aceste cazuri se aleg cu dosare penale. Pentru a evita producerea de evenimente rutiere grave, politistii va sfatuiesc sa nu consumati alcool atunci cand intentionati sa porniti la drum cu masina. De asemenea, pentru a evita evenimentele nedorite din trafic, manifestati toleranta fata de ceilalti participanti la trafic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bisericile fortificate sasesti, pe smartphone-uri

Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. din România a lansat la Sibiu o aplicatie inedita pentru telefoanele inteligente cu sistem de operare Android, dar si pentru IPhone. Aplicatia este prima de acest gen din tara si le permite utilizatorilor sa localizeze bisericile fortificate din judetul Sibiu si sa afle toate […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro