Noul Guvern ar putea depune juramantul miercuri seara

Hila Ovidiu

Romania este la un pas de a avea un nou Guvern. Toti ministrii propusi au fost audiati in comisii si daca trec cu bine si de votul Parlamentului ar putea depune juramantul chiar in seara zilei de miercuri.

Noul Evecutiv va fi condus de catre Sorin Grindeanu care a fost desemnat in functia de prim-ministru. In imediata subordine acesta va avea doi viceprim-ministri. Este vorba despre Sevis Shhaideh care mai detine si functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Daniel Constantin care mai detine si functia de ministru al Mediului. Ministrul Economiei va fi Alexandru Petrescu, cel al Finantelor Publice Viorel Stefan iar Gabriel Les va conduce Ministerul Apararii Nationale. Gabriel Petrea a fost numit Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, Serban Constantin Valeca a primit avizul favorabil pentru Ministerul Cercetarii si Inovarii iar Ionut Vulpescu va fi noul Ministru al Culturii si Identitatii Nationale. La Educatie va fi Pavel Nastase, de Ministerul IMM-urilor se va ocupa Florin Jianu iar Augustin Jianu va fi Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale. Portofoliul Afacerilor Externe a fost incredintat lui Teodor Melescanu, cel alTransporturilor lui Alexandru Cuc, Toma Petcu va fi noul Ministru al Energiei iar de Sanatate se va ocupa Florian Dorel Bodog. Florin Iordache va fi noul ministru al Justitiei, de Agricultura si Dezvoltare Rurala se va ocupa Petre Daea iar de Tineret si Sport Marius Alexandru Dunca. De Turism ar urma sa se ocupe Mircea Titus Dobre.

Tot printre reprezentantele sexului frumos se numara Mihaela Toader –Ministru Delegat pentru Fonduri Europene, Carmen Daniela Dan Ministrul Afacerilor Interne, Ana Birchall ca Ministru Delegat pentru Afaceri Europene, Lia Olguta Vasilescu pentru Ministerul Muncii, Adriana Petcu in fuctia de Ministru al Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul si Andreea Pastarnac Ministrul pentru Romanii de Pretutindeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Stadionul Municipal va avea sistem modern de irigatii

O firma din Oltenia modernizeaza sistemul de irigatii al Stadionului Municipal. Acesta va fi ingropat in pamant si de acolo va face irigarea. Pentru obtinerea acestui contract s-au batut cinci firme. Castigatoare a fost desemnata una din Craiova. Valoarea contractului este de putin peste 100 de mii de lei. De […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro