Note mai mari la Evaluarea Nationala dupa rezolvarea contestatiilor

Hila Ovidiu

Aproape 500 de absolventi de gimnaziu au depus contestatii si…bine au facut! In majoritatea cazurilor dupa recorectare notele au crescut. Procentul final de al celor care au reusit sa obtina note peste 5 la Evaluarea Nationala a ajuns pana la 78,52%.

De notele primite la proba scrisa de limba romana au fost nemultumiti 298 de absolventi de gimnaziu care au sustinut examenul de Evaluare Nationala. In urma recorectarii 254 au primit note mai mari decat cele initiale, 30 note mai mici decat in prima instanta si 13 au ramas nemodificate. La matematica au fost 138 de nemultumiti dintre care mai bine de 100 au primit note mai bune dupa reevaluarea lucrarilor. La limba materna au fost 62 de contestati iar dintre acestea 52 au fost solutionate in favoarea elevilor.

La nivel judetean primele 7 locuri in topul notelor mari sunt detinute de elevi de la Colegiul Lazar. Note bune au obtinut si copiii din Medias, Avrig sau celelalte colegii de renume din Sibiu. La polul opus se situeaza scolile din Iacobeni, Buzd, Casolt, Chirpar, Dobarca, Malancrav, Merghindeal, Rosia si Scoala 11 din Sibiu unde procentul de promovabilitate a fost 0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sub control judiciar dupa ce a condus beat si a incendiat intentionat doua masini

Beat si suparat, un cetatean strain  a incendiat doua autoturisme la Saliste. A fost prins de politisti si dus in fata instantei. Omul va fi cercetat sub control judiciar. Ce face un strain cand este beat si suparart? Incendiaza masini! Un barbat in varsta de 62 de ani a dat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro