Norme de venit aplicabile inchirierilor in scop turistic

Hila Ovidiu

Cei care isi inchiriaza locuintele turistilor veniti sa viziteze Sibiul treabuie sa plateasca impozit pe venitul obtinut. Acesta este stabilit in functie de amplasamentul locuintei si de localitatea unde se afla imobilul. Normele de venit pot fi consultate pe site-ul institutiei finantelor.

Cei care obisnuiesc sa isi inchirieze locuintele turistilor veniti sa viziteze judetul sunt obligati sa plateasca un impozit anual pe profitul pe care il obtin. Vorbim aici despre cei care gazduiesc turistii pentru cel putin 24 de ore. Stabilirea impozitului pe veniturile obtinute din astfel de inchirieri se stabilesc in functie de categoriile de localitati si amplasarea imobilelor inchiriate. Lor li se adauga posibilitatile de acces la resursele turistice ale personalelor care calatoresc in acest scop, adica daca acestea au la dispozitie mijloace de transport in comun sau feroviare. Materialul din care este construita locuinta inchiriata este un alt factor ce influenteaza impozitul pe venitul obtinut din inchirieri in scop turistic. De asemenea se are in vedere si dotarea camerelor cu instalatii electrice, de incalzire, apa calda sau canalizare. Impozitul este calculat si in functie de suprafata camerei inchiriate si de numarul maxim de locuri de cazare din aceasta. Cei care vor sa consulte normele de venit o pot face consultand site-ul institutiei finantelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Zeci de reclamatii la DSV

Sibienii sunt nemultumiti de modul de prezentare al produselor din magazine. Sau cel putin asa reiese din numarul tot mai mare de reclamatii care ajung la Directia Sanitar Veterinara. Numai de la inceputul anului au fost depuse zeci de reclamatii. Cele mai multe au fost pentru legume si fructe stricate. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro