Noi suspiciuni de rujeola

Hila Ovidiu

Rujeola continua sa faca victime la Sibiu. In cursul acestei saptamani au fost confirmate inca 12 cazuri. Numarul total de imbolnaviri din judetul nostru se apropie de 20 de cazuri. In mare parte, bolnavii sunt copii nevaccinati.

La nici doua saptamani de la confirmarea primelor cazuri de rujeola la Sibiu, numarul copiilor bolnavi se apropie de 20. Cele mai multe cazuri au fost depistate si confirmate in aceasta saptamana. Cel mai mic suspect de rujeola este un copilas de doar o luna. Riscurile sunt cu atat mai mari pentru ca doar 2 din cei 12 suspecti au fost vaccinati impotriva acestei boli. 4 dintre cazuri au fost constatate la Medias, 5 in Tarnava, 2 in Copsa Mica si un caz la Saliste.

Rujeola este o boala extrem de contagioasa care se poate transmite prin saliva sau secretii nazale pe care persoana infectata le imprastie in jurul sau in timpul tusei, stranutului si chiar vorbirii. Rujeola se poate transmite si prin contactul cu obiecte infectate insa cazurile de acest gen sunt rare deoarece virusul nu rezista decat foarte putin in aer liber. Vaccinarea este singura metoda prin care oamenii se pot proteja, la momentul de fata de formele grave ale bolii care pot duce in cazuri extreme si la deces. Perioada de incubatie a bolii poate varia intre 7 si 18 zile. Debutul este insa brusc, cu febra, dureri de cap, semne specifice unei infectii respiratorii, afectiuni bucale iar mai apoi declansarea eruptiei cutanate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bani pentru spitale

Consiliul Judetean continua investitiile in cladirile existente ale unitatilor medicale. Spitalul judetean va primi bani atat pentru continuarea lucrarilor deja incepute cat si noi investitii. Bani vor primi si cei de la Pneumoftiziologie sau Psihiatrie. Conducerea Consiliului Judetean Siobiu a anuntat ca din bugetul pe anul 2017 nu vor fi […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro