Noi schimbari la Fisc

Hila Ovidiu

Incepand cu data de 1 iulie 2012, competenta de administrare a contributiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente si alte venituri, revine Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Totodata,  a fost aprobat modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a “Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii” – formularul 600.

Casa de Pensii Sibiu si Casa de Sanatate Sibiu vor preda Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului SIbiu, in vederea colectarii, creantele reprezentand contributiile de asigurari sociale si contributiile de asigurari sociale de sanatate datorate de persoanele fizice, stabilite si neachitate pana la 30 iunie 2012. La nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Sibiu, contributiile de asigurari sociale (CAS) si contributiile de asigurari sociale de sanatate (CASS) datorate de persoanele fizice vor fi achitate la unitatile Trezoreriei statului din cadrul administratiilor finantelor publice teritoriale in raza carora isi au domiciliul contribuabilii, persoane fizice. De la data de 1 iulie 2012, declararea veniturilor care reprezinta baza lunara de calcul a contributiilor sociale se realizeaza prin depunerea unei declaratii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, precum si a declaratiei de venit estimat si a declaratiei privind venitul realizat, pentru contributiile de asigurari sociale de sanatate se face la administratiile finantelor publice in a carui raza teritoriala isi au domiciliul contribuabilii, persoane fizice. Declaratia 600 trebuie depusa de intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderii individuale, membrii intreprinderii familiale, persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice, persoanele care realizeaza venituri din profesii libere, persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din contabilitate in partida simpla. Nu depun declaratia 600 cei care desfasoara activitati pe baza de contract  individual de munca, someri sau de catre cei care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, din drepturi de autor si din drepturi conexe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sensuri unice

Atentie sibieni!!! Vineri au fost institutite noi sensuri unice in oras!!!Acestea vizeaza zona Calea Dumbravii-Vasile Milea-Oituz. Dupa Oituz si Lomonosov alte strazi din zona Hipodrom primesc reguli speciale de circulatie. Acestea au fost gandite si puse in teren in incercarea de a dirija traficul catre punctele care pot prelua volumul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro