Noi lucrari in zona istorica

Turnurile de aparare de pe strada Cetatii scapa in sfarsit de degradare! De luni au inceput lucrarile de reabilitarea a acestora. Contractul cu o valoare de peste 6 milioane de lei prevede reparatii si la zidul cetatii. Pentru refacerea obiectivelor de patrimoniu se vor folosi materiale speciale.

Lucrarile presupun inlocuirea zidariei degradate, refacerea coronamentelor elementelor de fortificatie din caramida, reparatii la fatadele zidurilor si turnuirilor, rezolvarea problemelor legate de infiltratii, refacerea partilor degradate din piatra si a grilajelor metalice. Lucrarile se vor face respectandu-se normele legale in ceea ce priveste lucrul cu monumente istorice atat din punct de vedere al manoperei cat si al materialelor folosite.

La finalizarea lucrarilor, pentru a crea un efect cat mai placut din punct de vedere vizual, obiectivele vor beneficia de iluminat arhitectural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cercetat penal pentru cumul de infractiuni...

Un barbat in varsta de 50 de ani din Altana s-a ales cu dosar penal pentru un cumul de infractiuni in ceea ce priveste legislatia rutiera respectiv pe cea a transportului de lemne. Barbatul a fost prins fara permis, cu o remorca neinmatriculata si cu lemne pentru care nu avea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro