Nicuşor Constantinescu, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul Centrului Militar

Hila Ovidiu

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat, miercuri, de Tribunalul Constanţa, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal, decizia nefiind definitivă.

Tribunalul Constanţa a decis, miercuri, condamnarea lui Nicușor Constantinescu la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, dar şi interzicerea mai multor drepturi, în dosarul în care preşedintele CJ Constanţa a fost judecat pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, preşedintelui CJ Constanţa îi este interzis să îşi exercite dreptul de a ocupa o funcţie publică, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Nicuşor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele inflaţiei la data efectuării plăţii, către partea civilă Ministerul Apărării Naţionale – Statul Major General, restul pretenţiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Festivalul Ioan Macrea

Prima saptamana din noiembrie vine la Sibiu cu un adevarat regal folcloric. Cele mai cunoscute ansambluri profesioniste din tara vin la Festivalul National de Folclor Ioan Macrea. Junii Sibiului deschid dar si inchid festivalul. Cele mai de seama ansambluri folclorice din intreaga tara alaturi de cei mai iubiti interpreti de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro