Netratata, hipertensiunea arteriala poate duce la deces!

Hila Ovidiu

Hipertensunea arteriala este una dintre afectiunile care fac ravagii in tara noastra. Si la Sibiu numarul de cazuri depistate a crescut considerabil comparativ cu anul trecut. Mai trist este ca din cauza bolilor de inima numai luna trecuta au pierdut lupta cu viata 30 de persoane.

Desi de cele mai multe ori nu i se poate determina o cauza, hipertensiunea arteriala, sau tensiunea crescuta asa cum este ea tradusa in limbajul omului de rand face din ce in ce mai multe victime. Medicii spun ca doar 10 la suta din cazuri au la baza cresterii tensiunii cauze endocrine, renale sau de alta natura. In restul de 90 la suta pur si simplu inima pompeaza mai mult sange decat trebuie in anumite momente, in functie de anumite stari sau ganduri ale persoanei in cauza. Mai rau este ca in ultimii 10 ani numarul hipertensivilor a crescut direct proportional cu varsta de incidenta a afectiunii. Numai in judetul nostru sunt in evidente mai bine de 70 de mii de persoane. Cel mai trist este ca boala poate duce la afectiuni ireversibile si chiar deces. In ultima luna, din cauza tensiunii crescute 30 de sibieni au pierdut lupta cu viata. Medicii spun ca sunt mai multi factori care duc la aparitia hipertensiunii arteriale. Printre acestia se numara fumatul, alimentatia nesanatoasa, consumul de cafea, energizante si alte produse pe baza de cafeina, lipsa activitatii fizice si obezitatea.

Netratata hipertensiunea duce la accidente cerebrale, artrita sau diferite complicatii cardiace. Vestea buna este ca la momentul de fata exista o paleta intreaga de tratamente medicamentoase sau regimuri care pot tine in control puseele de hipertensiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Proiect ajuns la final

Proiectul Art Cine Club derulat de catre Muzeul Astra a ajuns la final. Vineri va avea loc ultima proiectie din acest an. la Pavilionul Muzeal Multicultural va rula filmul “Ruga”. Dupa aproape 2 luni in care cele mai frumoase filme s-au vazut la Astra, Art Cine Club ajunge la final. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro