Murim de cancer pulmonar

Hila Ovidiu

Sutem pe primele locuri in lume la numarul de bolnavi de cancer pulmonar. Principala cauza de aparitie a acestei cumplite boli este fumatul. Specialistii spun ca 40 de romani din o mie risca sa se imbolnaveasca.

images

14 la suta dintre romani sufera de afectiuni pulmonare. Sau cel putin asa arata statisticile de la momentul actual. Cei mai multi sunt barbati, in mare parte fumatori. Cea mai raspandita afectiune este cancerul bronho-pulmonar. In Romania 27 la suta din populatia adulta este fumatoare. Ceea ce este mai grav este faptul ca au aparut tot mai multe forme de boala iar pacientii necesita tratament personalizat. Incidenta cancerului pulmonar este strict legata de cresterea in varsta. Distanta dintre fumat si aparitia cancerului este de 20 de ani. Femeile sunt mult mai predispuse la aparitia cancerului bronho-pulmonar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bilant fiscal

S-a incheiat perioada in care taxele si impozitele locale puteau fi platite fara penalizari. Cei care nu au platit pana acum vor da cu 2 la suta mai mult lunar din suma pe care o au de achitat. Sibienii au achitat catre municipalitate aproape 89 de mii de lei in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro