Munca fara stres

Hila Ovidiu

Gata cu stresul la locul de munca! Cel putin asta incearca sa faca Inspectorii ITM. Autoritatile trag un semnal de alarma si incearca sa-i constientizeze pe oameni, printr-o campanie care se desfasoara la nivel european. Scopul controalelor este de constientizare a angajatorilor privind riscurile psihosociale la serviciu.

La initiativa Comitetului Inaltilor Responsabili cu Inspectia Muncii, Inspectoratul Teritorial de Munca Sibiu va demara in judet o campanie initiata la nivel european, privind riscurile psihociale la locul de munca, pe fondul problemelor sociale si economice din aceasta perioada. In perioada 1 iulie – 31 octombrie, inspectorii ITM, din domeniul securitatii si sanatatii in munca, vor desfasura o serie de controale la intreprinderile si unitatile din Sibiu. Sunt vizate, in special, unitati de sanatate si asistenta sociala, hoteluri, restaurante si din domeniul transporturi. Stresul la locul de munca, este o problema la nivel european. In ultimii ani, una dintre provocarile majore pentru sanatatea angajatilor o reprezinta riscurile psihosociale: stresul, violenta sau hartuirea si intimidarea la locul de munca. Statisticile arara ca stresul in munca constituie cauza a peste un sfert din totalul concediilor medicale a caror durata reprezinta cel putin doua saptamani de absenta de la locul de munca. Stresul excesiv este periculos pentru sanatatea lucratorului si determina incapacitatea persoanei de a face fata solicitarilor din ziua respectiva, chiar si acasa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Adio consulat

In mai putin de un an de zile, Consulatul General al Republicii Federale Germania la Sibiu va deveni Consulat simplu.  Aceasta decizie a fost luata pentru a salva de la desfiintare Consulatul German de la Timisoara. Pentru a face aceasta trecere de la Consulat General la Consulat simplu, Consulului General […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro