Modificari legislative in privinta beneficiarilor de pensie de urmas

Hila Ovidiu

Atentie, elevi si studenti! S-a modificat data de plata in cazul pensiei de urmas! Cei care vor sa beneficieze pe mai departe de aceste drepturi de pensie trebuie sa depuna pana in 25 septembrie respectiv 20 octombrie acte care sa faca dovada continuarii studiilor.

Din cauza faptului ca anul universitar incepe la 1 octombrie iar studentii cu pensie de urmas in varta de pana la 26 de ani nu pot duce dovada continuarii studiilor, acestia trebuie sa dea la Casa de Pensii o declaratie pe proprie raspundere privitoare la continuarea studiilor. Ulterior pana in data de 20 octombrie trebuie sa aduca adeverinta de la unitatea de invatamant pe care o frecventeaza. In cazul nedepunerii declaratiei pe proprie raspundere pensia aferenta lunii octombrie va fi achitata posesorului de drept abia dupa ce se face dovada continuarii studiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiul participa la Saptamana Europeana a Mobilitatii

Sibiul participa la Saptamana Europeana a Mobilitatii. Cu acest prilej sibienii sunt provocati sa lase acasa masinile proprii si sa circule cu trotineta, bicicleta sau mijloacele de transport public. Saptamana Mobilitatii Europene vine cu restrictii de trrafic in Piata Mica, Piata Huet, Piata Schiller, Strada Arhivelor si strad Centumvirilor. Acestea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro