Ministerul Apararii refuza schimbul de terenuri

Hila Ovidiu

Sibiul poate sa-si ia adio momentan de la proiectul celui mai mare spital judetean. Cei de la MAPN au refuzat oferta primariei de a da la schimb un alt teren in locul poligonului de pe Poplacii. Ministerul Apararii sustine ca terenul din Dealul Daii oferit la schimb de catre municipalitatea sibiana nu corespunde conditiilor necesare pentru folosirea sa ca poligon de tragere.

Un nou spital judetean la Sibiu pare a fi cel putin deocamdata un vis daca nu imposibil cel putin foarte greu de implinit. Si asta pentru ca in ciuda demersurilor repetate efectuate de catre municipalitatea sibiana pentru primirea unui teren in Calea Poplacii, Ministerul Apararii refuza cu vehementa sa il cedeze, chiar daca i s-a oferit la schimb un lot te pamant aproximativ similar ca dimensiune in Dealul Daii. Edilul Sibiului spune ca raspunsul primit de la MApN arata ca terenul pe care primaria doreste sa il ofere la schimb nu ar indepli conditiile thenico-tactice pentru a putea fi considerat cu acte in regula poligon de tragere, iar cel existent la ora actuala, cel de pe Poplacii este singurul poligon pe care il detine armata sibiana. Primarul mai spune si ca dupa formarea noului guvern va cere din nou acest teren. Practic, la ora actuala locatia respectiva este singura unde municipalitatea ar putea construi un spital de o asemenea anvergura. Terenul solicitat de catre municipalitate are aproximativ 130 de hectare. Aici pe langa unitatile spitalicesti grupate toate la un loc s-ar fi dorit si construirea unei parcari moderne pentru cei care apeleaza la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pakistanezi afiliati Al Queda, studenti la Sibiu

Sibiul a fost probabil la un pas de un atac terorist. Serviciul Roman de Informatii a monitorizat mai multa vreme doi tineri pakistanezi veniti sa studiexe la Sibiul. Despre acestia se stie ca erau puncte de sprijin pentru miscarea djihadista reprezentata de Al Quaeda. Cei doi au fost declarati indezirabili […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro