Mierea-medicament.

alin

Calitatile exceptionale ale mierii, ca medicament, dar si ca aliment, sunt cunoscute inca din Antichitate. Pe atunci, mierea era denumita hrana vie. Ea are 435 de substante active care ajuta la reglarea functiilor organismului.

De exemplu, raceala si gripa pot fi tratate cu un amestec de o lingura de miere calda cu un sfert de lingurita de scortisoara. Acest tratament ajuta la ameliorarea tusei. Tulburari cardiovasculare – amestecul de miere si scortisoara reduce colesterolul, in acest mod prevenind riscul producerii unui atac de cord. Nutritionistii spun ca o infuzie de ceai verde in care se pun doua linguri de miere si trei lingurite de scortisoara reduce nivelul colesterolului din sange intr-un timp foarte scurt.

 

In Antichitate, mierea era folosita ca tratament impotriva impotentei la barbati. Si acum, in cazul unei astfel de afectiuni, un tratament cu doua linguri de miere inainte de culcare poate rezolva problema. Tratamentul este util si femelilor infertile – un varf de cutit de scortisoara si o lingurita de miere tinute sub limba pot avea efectele uimitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape...bine

Inspectoratul Scolar Judetean a afisat rezultatele examenelor sustinute de catre profesori. Promovabilitatea la concursul de ocupare a posturilor in invatamantul sibian este de aproape 86 la suta. 536 de profesori din judetul Sibiu au sustinut, luni, examenul de titularizare in invatamantul preuniversitar. Si acest examen a inceput insa cu mici […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro