Miercurea Neagra, ziua in care a fost vandut Mantuitorul

Hila Ovidiu

Miercuri a fost zi de post negru pentru toti crestinii. Este ziua in care Iuda l-a tradat pe Fiul lui Dumnezeu pentru 30 de arginti. Preotii le vorbesc credinciosilor despre tristetea acestei zile dar si despre pilda femeii desfranate care, spalandu-i cu mir picioarele Mantuitorului a devenit mironosita.

Am ajuns in cea de-a treia zi a Saptamanii Patimilor. Miercuri este ziua in care Mantuitorul a fost vandut de catre Iuda.

Miercurea Mare nu aminteste insa doar de vanzatorul Iuda ci si de pacatoasa desfranata care a venit si i-a uns Mantuitorului picioarele cu Mir. Prin gestul sau femeii i-au fost iertate pacatele. In unele zone ale tarii in seara de miercuri copiii ies la colindat. Traditia populara spune ca in aceasta zi cenusa din soba trebuie adunata si aruncata peste ogor pentru imbogatirea roadelor pamantului. In aceasta zi femeile nu au voie sa spele si sa toarca insa pot curata geamurile pentru ca lumina sfanta de Pasti sa intre in fiecare colt de casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

14 candidati pentru Primaria Sibiu

14 candidati intra in cursa pentru fotoliul de primar al Sibiului. Initial si-au depus pana miercuri la ora 24.00 candidatura 15 persoane insa una s-a retras in cursul acestei zile. Surpriza listei este alpinistul Teodor Tulpan. Pentru alegerile din vara au intrat in cursa pentru fotoliul de primar 15 candidati […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro