Mestesuguri Artistice Traditionale

Hila Ovidiu

Luna viitoare se anunta una plina de evenimente la Muzeul Astra. Unul dintre cel mai importante este Olimpimpiada “Mestesuguri Artistice Traditionale” Pentru prima oara in acest an ccompetitia va avea si participanti din afara tarii.

images

Mici mari mestesugari din tara noastra si chiar de dincolo de granite vor veni in august la Sibiu pentru a – si arata maiestria intr-ale cusutului, modelatului sau brodatului. Timp de 3 zile in muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului va avea loc Olimpiada „Mestesuguri Artistice Traditionale”.Olimpicii vor ajunge inca din data de 6 in sibiu. Competitia va incepe abia in ziua urmatoare. 250 de elevi si profesori din toata tara, din China si Bulgaria vin la Sibiu sa arate tot ce stiu. Din 7 si pana in 10 august musafirii nostri vor fi anima casele muzeului in aer liber prezentandu-si mestesugurile imbracati in port traditional. Pe weekend mestesugarii vor ajunge si in Piata Mica pentru a putea fi admirati de cat mai multa lume. Se vor face demonstratii la razboiul de tesut, demonstratii de sculptura in lemn, metaloplastie, incondeiat oua, confectionat podoabe din margele, confectionat papusi, pictat icoane pe lemn si sticla, brodat si chiar modelat lut pe roata olarului. Concomitent va avea loc si tabara de mestesuguri dedicata copiilor cu dizabilitati din intreaga tara. Vor participa elevi de la Centrul Scolar pentru Edcatie Incluziva nr 1 s 2 din Sibiu. Copiii vor avea ocazia de a invata meserie de la cei mai iscusiti m ersteri populari.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se inchide Coposu

De duminica se inchide Bulevardul Corneliu Coposu. Timp de mai multe zile pe cea mai importanta strada din oras va avea loc o competitie sportiva. Bulevardul va fi redat traficului in data de 16 iulie. Timp de 3 zile nu se va circula pe Coposu. Strazile adiacente raman deschise si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro