Masa pascala, mai bogata cu imprumuturi de la CARP

Hila Ovidiu

Pentru a se asigura ca au ce pune pe masa de Pasti cand le vor calca pragul nepotii, pensionarii sibieni si-au facut imprumuturi la CARP. Valoarea acestora, dar si numarul de cereri a crescut cu 20 de procente comparativ cu luna anterioara. Pentru a fi siguri ca vor primi banii la timp, oamenii si-au depus cererile inca din luna martie.

Cateva sute de pensionari si-au facut luna trecuta credite la Casa de Ajutor Reciproc pentru a se asigura ca au bani pentru cadourile de iepuras si pentru mesele traditionale de Pasti. Sumele imprumutate au variat intre 500 de lei si cateva zeci de mii de lei. Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor este singura institutie financiara care acorda credite celor de varsta a treia. Cele mai multe banci refuza sa acorde imprumuturi varstnicilor sau cer giranti atunci cand se face un imprumut. Mai trist este faptul ca pensiile de cateva sute de lei cu care ajung sa traiasca majoritatea pensionarilor dupa o viata intreaga petrecuta in slujba statului devin aproape insuficiente pentru a le asigura batranilor tratamentele necesare, plata facturilor si chiar a ratelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Elevii au intrat de azi in vacanta

Vacanta prelungita pentru scolari. Pentru ei clopotelul a sunat ultima data in cursul zilei de vineri. Se vor intoarce in banci abia in 2 mai . Planetele par sa se fi aliniat favorabil pentru scolari. Acestia vor avea mai multe zile de vacanta cu ocazia Pastilor. Initial ar fi trebuit […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro