Martea Mare decicata pildei celor 10 fecioare

Hila Ovidiu

Am ajuns in cea de-a doua zi a Saptamanii Patimilor, Martea Mare. Pildele zilei vorbesc despre credinta si bunatate. IPS Laurentiu Streza ne prezinta insemnatatea acestei zile. Pe tot parcursul acestei saptamani Eveniment tv va descifra semnificatia religioasa a fiecarei zile din Saptamana Mare.

indexCredinta si intelepciune! Acestea sunt indemurile Deniei din Martea Mare. Pilda celor 10 fecioare duce de fapt cu gandul la Ziua de Apoi, cea in care va veni Sfarsitul Lumii si ii indeamna pe credinciosi sa fie mereu buni, sa stea mereu de veghe…Sfintii Parinti spun ca in vremea postului dar mai cu seama in vremea Saptamanii Mari credinciosii trebuie sa impleteasca actele de credinta cu cele de milostenie. Revenind la pilda fecioarelor, candelele despre care se vorbeste in aceasta reprezinta faptele bune care trebuiesc infaptuite pe tot parcursul vietii unui om. Untdelemnul cu care este alimentata flacara simbolizeaza credinta din sufletul fiecaruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Explozie la Medias

Dupa Sibiu, o noua deflagratie s-a produs la Medias. Aici explozia a fost urmata de un incendiu. Un barbat de 84 de ani a fost ranit. Si de aceasta data cauza producerii deflagratiei a fost tot acumularea de gaze. O explozie deosebit de puternica a zguduit Mediasul in cursul acestei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro