Martea Mare, cea de-a doua zi din Saptamana Patimilor

Hila Ovidiu

Martea Mare este cea de-a doua zi din Saptamana Patimilor. In slujbele de seara, preotii le vorbesc oamenilor in biserici despre pilda celor 10 fecioare si marea insemnatate a jertfei Mantuitorului.

Marti este cea de-a doua zi a Saptamanii Patimilor. Crestinilor care participa in aceasta seara la slujba de Denie li se vorbeste despre pilda celor 10 fecioare si insemnatatea sa dar si despre jertfa pe cruce a Mantuitorului. Traditia populara mai denumeste aceasta zi si Martea Alba. Aceasta este ultima zi din Saptamana Mare in care barbatii mai pot munci la camp. De aici inainte acestia trebuie sa ramana pe langa casa si sa isi ajute sotiile in gospodarie. In aceasta zi gospodinele trebuie sa isi termine curatenia prin casa. E ultima zi in care se mai matura si se mai spala rufe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Combaterea evaziunii fiscale

In perioada de dinaintea Pastilor au iesit la vanatoare si politistii. Acestia vizeaza toti comerciantii iliciti. In doar o saptamana s-au dat amenzi de aproape 130 de mii de lei si s-au confiscat sute de kilograme de alimente. Actiunile au ca scop combaterea evaziunii fiscale si protejarea sanatatii alimentare a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro