Mai – saptamana festivalurilor

Hila Ovidiu

Luna mai aduce festivaluri unul si unul la Sibiu. O parte dintre acestea au o vasta istorie in orsul de pe Cibin in timp ce altele se desfasoara in premiera. Toate vor transforma strazile orasului intr-o scena cu iz baroc.

Nci nu a inceput macar vara ca Sibiul s-a transformat in scena de spectacole. De teatru, de balet sau parade in stil baroc, fiecare eveniment in parte este menit sa le reaminteasca tuturor ca in 2007 orasul de pe malul Cibinului a purtat cu onoare si mandrie titlul de Capitala Culturala Europoeana. Pe langa Festivalul de teatru, in zilele de 19 20 mai va avea loc festivalul intitulat Huet Urban Goes Baroc. Evenimentul se doreste a fi o manifestare a vecinatatilor implicand toate institutiile si persoanele care traiesc i acest perimetru urban. Pentru a se incadra in tema culturala a acestui an, organizatorii festivalului ii invita pe toti iubitorii de cultura la un Mare Bal Baroc ce se va desfasura in cinstea marelui baron sibian. Balul va avea loc in aula Colegiului Samuel von Brukenthal. De la acest eveniment nu vor lipsi proiectiile video pe cladiri, muzica buna, concertele alese, conferintele, prelegerile, expozitiile si tururile ghidate ce au ca tema Sibiul baroc. In 18 mai in Piata Mare va avea loc un recital sustinut de catre Loredana. Tot in luna mai, dar intre 18 si 20 mai cu ocazia Noptii si a Zilei Muzeelor, Brukenthalul isi va deschide portile intr-un mod cu totul special. Vizitatorii muzeului vor fi insotiti de actori ce vor intra in pielea baronului si a Sophiei Catherina von Brukenthal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Termen limita pentru 2%

Contribuabilii sibieni mai au au timp pana in data de 25 mai pentru a se decide asupra destinatiei sumei de 2% din impozitul pe venit anual datorat, pentru sponsorizarea entitatilor nonproft care se infiinteaza si functioneaza potrivit legii. Mai aveti timp doar pana in data de 25 mai pentru a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro