Mai putini sibieni intepati de capuse

Hila Ovidiu

Numarul victimelor capuselor a scazut in ultimul sezon. Din martie si pana la finele lui octombrie au fost inregistrate 1177 cazuri. In aceeasi perioada a anului trecut au fost raportate peste 1700 de intepaturi de capusa.

In cele 6 luni de monitorizare in spitalele din judetul nostru au cerut ajutor mai bine de 1100 de sibieni care au cazut prada capuselor. Chiar si asa insa insectele care au bagat spaima in judetul nostru au facut cu mai bine de 30% mai putine victime decat in anul 2015. Specialistii spun ca numarul intepatilor de capuse a fost mai mic datorita schimbarilor climatice care au defavorizat inmultirea acestor insecte. Pe de alta parte si campaniile de informare incep sa dea roade. Oamenii au inceput sa fie mult mai atenti atunci cand isi aleg zonele verzi in care sa isi petreaca timpul liber.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Daca ninge maine, iarna ia pe nepregatite cel putin 15 judete din tara

Doar 26 de judete din tara sunt pregatite sa intervina in caz ca ninge in cel mai scurt timp. Printre autoritatile cu temele facute se numara si cele de la Sibiu. Desapezirea Autostrazii si a segmentelor de drum national care tranziteaza judetul nostru va costa aproximativ 2,5 milioane de lei. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro