Mai putini bani pentru „Prima Casa”

Hila Ovidiu

Guvernantii ciuntesc bugetul pentru „Prima Casa”.  Ba mai mult, reduc si valoarea sumelor garantate pentru locuintele vechi. Promit insa norme simplificate.

Guvernantii spun ca in acest an programul Prima Casa va avea un plafon de garantare de 2, 67 miliarde de lei din care 2,5 miliarde este suma noua alocata iar restul banilor provin din suma necheltuita anul trecut. Chiar si asa sumele sunt mai mici decat cele de anul trecut. Ba mai mult, statul nu mai garanteaza in proportie de 50 la suta decat locuintele care au o vechime de maxim 5 ani. Cele mai vechi vor primi o garantie de stat de maxim 40 la suta. Guvernantii spun insa si ca au simplificat normele metodologice implementare a programului. Pentru simplificarea  proceselor si evitarea birocratizarii excesive Fondul National de Garantare preia sarcina emiterii acordurilor pentru radierea ipotecilor si a interdictiilor de instrainare si grevare prevazute de lege in cazul rambursarii integrale anticipate sau la termen a finantarilor garantate, precum si in cazul respingerii cererilor de plata avand impact strict asupra activitatii de monitorizare a garantiilor emise in cadrul Programului Prima Casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Martisorul, de la snuruletul alb cu negru si pana la industria actuala

Primavara vine insa si cu traditii unice in tara noastra. Mai ales cele dedicate martisorului. Va prezentam povestea snuruletului impletit care pe vremuri ii ferea pe cei mici de boli, deochi si farmece. Dupa Dragobete, 1 Martie reprezinta una dintre cele mai mari sarbatori care simbolizeaza sosirea primaverii. Ba mai […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro