Mai putine pensii de invaliditate

Hila Ovidiu

Sibiul are mai putini beneficiari de pensii de invaliditate. In doi ani numarul acestora a scazut de la peste 20 de mii la putin peste 17.800. Scaderile s-au datorat si controalelor din ultima perioada. Anchetele specialistilor au dovedit faptul ca multi dintre beneficiarii acestor pensii erau in realitate de foarte multa vreme plecati din tara.

Numarul celor care primesc pensie de invaliditate si se aflau in evidentele Casei de Pensii la finele lui 2011 era de peste 19 mii de persoane. Dintre acestia aproape 13 mii erau revizuibili iar restul de 6632 nerevizuibili. Si aici, in timp ce unii erau intr-adevar bolnavi, altii isi luasera talpasita din tara noastra de multa vreme. Numai in anul trecut au fost depensionati 737 de beneficiari pe motiv de invaliditate. Mai bine de jumatate dintre acestia au fost femei. Este vorba despre 394 de persoane, in timp ce barbati au fost doar 343. depensionarea s-a facut dupa ce acestia nu s-au mai incadrat in grad de invaliditate conform noilor reglementari legislative.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sindicalistii din sanatate ies in strada

Nemultumiti de noua lege a sanatatii, sindicalistii din cadrul Sanitas vor organiza proteste in fata Ministerului Sanatatii din Bucuresti in perioada 7-18 mai. De la Sibiu va pleca un autocar cu sindicalisti in data de 17 mai. Protestatari spun ca cel putin 100-150 de persoane isi vor scanda zilnic nemultumirile […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro