Mai multi someri

Hila Ovidiu

324 de sibieni au ramas fara un loc de munca exact inainte de trecerea in noul an. Acestia ingroasa acum listele somerilor inregistrati la Ajofm Sibiu. In judetul nostru rata somajului a ajuns la 4,76 la suta.

Din cei aproape 9 mii de someri, 3641 sunt femei. In ceea ce priveste repartizarea pe categorii socio profesionale cei mai multi someri sunt persoane cu studii primare in timp ce doar 728 dintre absolventii de facultate se afla la momentul de fata in somaj. In ceea ce priveste varsta aproximativ  2200 de persoane au intre 30 si 40 de ani, si tot cam atatia intre 40 si 50 de ani. Doar putin sub 800 de someri au intre 25 si 30 de ani. Din totalul numarului de persoane aflate la sfarsitul anului fara un loc de munca, 3568 sunt din municipiul Sibiu, peste 2700 din Medias si doar 178 din Cisnadie. Pentru someri Ajfom Sibiu ofera cursuri de calificare, recalificare sau reconversie profesionala. In ultima luna a anului trecut 318 someri au fost angajati in urma serviciilor de care au beneficiat in cadrul Agentiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numar record de infectii respiratorii

Crestere spectaculoasa a numarului de viroze. Cifra imbolnavirilor a fost in prima saptamana a anului mai mare cu 130 la suta fata de finele lui 2012. Medicii spun insa ca nu este vorba despre un record de imbolnaviri ci de un numar mai mare al celor care au apelat la […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro