Mai multe imprumuturi la CARP

Hila Ovidiu

Apropierea sezonului rece ii impinge pe batranii din Sibiu sa isi faca provizii financiare. Numarul celor care au trecut pragul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a crescut simtitor. In luna octombrie spre exemplu au fost acordate mai bine de 400 de imprumuturi.

Sosirea iernii ii face pe batranii aflati la pensie sa isi faca imprumuturi pentru a fi siguri ca vor avea din ce sa isi achite facturile la utilitati. Reprezentantii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, singura institutie care acorda imprumuturi persoanelor de peste 60 de ani spun ca numai in luna trecuta cresterea a fost de peste 17 procente comparativ cu anul trecut si de aproximativ 25 la suta fata de lunile anterioare. Batranii vin aici pentru imprumuturi si datorita faptului ca beneficiaza de rate mult mai mici decat la o banca. Sumele pe care acestia le pot imprumuta variaza intre 500 de lei si 100 de milioane de lei vechi. Pentru a-si face imprumuturi aici oamenii trebuie sa completeze un dosar, sa devina membri ai CARP iar mai apoi, dupa o perioada de cotizatie pot ridica diferite sume de bani. Se estimeaza ca atat numarul de cereri cat si cel al sumelor imprumutate vor fi in crestere semnificativa in lunile noiembrie si decembrie. Experienta anilor trecuti arata ca cei care s-au imprumutat in luna noiembrie au facut-o fie pentru plata facturilor fie pentru achizita de conserve de iarna. Majoritatea celor care au depus cereri de imprumut pentru luna decembrie au ales aceasta metoda de finantare pentru a-si asigura masa de sarbatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mandat de retinere pentru 24 de ore

6 din cei 17 infractori la domiciliile carora s-au facut luni perchezitii au fost retinuti. Este vorba despre 5 camatari si unul dintre cei doi notari suspecti. DIICOT Alba Iulia a emis luni noaptea mandat de retinere pentru 24 de ore pentru acestia Asa a inceput ziua de luni pentru […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro