Mai multe concedii medicale

Hila Ovidiu

A crescut numarul concediilor medicale acordate de medici in judetul Sibiu. Intr-o singura luna, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate deconteaza certificate de concedii in valoare de 3,5 milioane de lei.

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Saantate spun ca in ultima vreme a crescut constant numarul de concedii medicale prescrise de catre medici pacientilor. Lunar la CAS Sibiu sunt procesate in jur de 25 de mii de certificate de concedii medicale iar suma lunara decontata este de aproximativ 3,5 milioane de lei. Neoficial foarte multi angajatori de talie mare se plang de faptul ca angajatii lor isi iau tot mai des concedii medicale. Faptul ca nimeni nu  ii poate controla le permite anumitor medici sa prescrie perioade de repaus la domiciliu chiar si atunci cand acesta nu este necesar. Pentru a fi acoperiti doctorii trec in fisele de medical diagnostice care nu pot fi cu usurintas evaluate ulterior pentru a se vedea daca au fost sau nu veridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Criza de vaccin impotriva hepatitei de tip B

Maternitatea Sibiu ar putea ramane fara vaccin impotriva hepatitei de tip B daca Ministerul Sanatatii nu livreaza urgent un nou stoc. La momentul de fata mai sunt disponibile doar 180 de doze. Acestea vor fi folosite preponderent la copiii proveniti din mame purtatoare ale bolii. Anuntul despre vaccinul care este […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro