Maestro de Stelian Tanase

admin

maestro_editura treiMaestro este portretul unei epoci. Grotescul, tuşa groasă, demonicul şi angelicul se îmbină pentru a schiţa peisajul halucinant al unei lumi pline de cinism şi cruzime. E o lume de marionete, fără suflet. Personajele se confruntă fără iluzii şi speranţe în mîntuire şi adevăr. Este romanul lumii româneşti în tranziţie. Fundalul acestei poveşti îl constituie lumea televiziunii, descrisă de un fin cunoscător al ei. În acest spectacol populat de spectre se distinge figura tutelară a lui Avram Duca, scriitor care trăieşte în exil. Descifrarea destinului lui trădează o istorie tragică. În totul – un roman extraordinar care se citeşte pe nerăsuflate.

Stelian Tănase a mai publicat romanele Luxul melancoliei (1982), Corpuri de iluminat (1990), Playback (1995), Dracul şi mumia (2009). De acelaşi autor, la Editura Trei, au mai apărut: Moartea unui dansator de tango (2011) şi Skepsis (2012).

Cartea va este oferita de Editura TREI – partener al rubricii nationale INIMA DE CARTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Studiu: Barbatii care arata "bine" au sanse mai mari de a deveni tati de fete

Studiul a fost facut in Marea Britanie pe 17500 de barbati care s-au nascut in perioada 1958-1960. S-a constatat apoi, pe baza fotografiilor, cum aratau acestia in perioada 1965-1970: si astfel, dupa ce acestia au devenit tati, in perioada de maturitate, cercetatorii au constatat ca barbatii care au fost considerati […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro