MAE: Un cetăţean român a fost rănit uşor la Paris, a primit îngrijiri şi a fost externat

Hila Ovidiu

MAE a precizat sâmbătă că că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei, persoana în cauză primind îngrijiri la un spital din Paris şi fiind externată în cursul dimineţii.

MAE a precizat sâmbătă că că un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei, persoana în cauză primind îngrijiri la un spital din Paris şi fiind externată în cursul dimineţii.

MAE spune că depune în continuare toate eforturile pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor din Franţa se află şi alţi cetăţeni români.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 9:00, MAE informa că, până la acea oră, nu deţinea nicio informaţie oficială conform căreia printre victimele atentatelor de la Paris se află şi cetăţeni români.

„Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităţilor franceze în acest sens”, se spune în precizările MAE remise agenţiei MEDIAFAX.

Misiunea diplomatică română a contactat serviciul central de asistenţă medicală din Franţa şi spitalele pariziene care au primit răniţi, „pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români”.

„De asemenea, misiunea menţine legătura cu Celula de Criză a MAE francez şi Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în aşteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri.Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistenţă consulară”, mai spune MAE.

De asemenea, la Bucureşti, MAE a activat o celulă de criză.

Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică. Cifrele bilanţului atentatelor din Franţa variază între 128 şi 153 de morţi, conform diverselor surse. Un oficial de la Primăria Parisului a anunţat în cursul nopţii 140 de morţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Presa franceză despre atacurile din Paris: "Război în plin Paris", "Terorismul a ucis din nou. La scară mare. Orbeşte. Fără milă"

„Război în plin Paris”, relatează sâmbătă presa franceză, care îndeamnă la un „front comun” după atacurile simultane ce au însângerat capitala în noaptea de vineri spre sâmbătă, soldate cu cel puţin 120 de morţi, relatează AFP în pagina electronică.„Război în plin Paris” titrează Le Figaro, în timp ce Libération evocă […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro