MAE nu poate confirma prezența unui cetățean român în avionul Air Algerie

Hila Ovidiu

Ministerul Afacerilor Externe din România precizează că prezența unui cetățean român în aeronava Air Algerie, prăbușită joi în Mali, nu a putut fi confirmată până în prezent de către oficialitățile algeriene.

Din cauza informațiilor contradictorii referitoare la numărul pasagerilor și cetățeniile acestora, confirmarea faptului că un român se afla în avionul prăbușit, nu poate fi făcută.

Ambasada României în Algeria a informat, vineri, Centrala MAE, că un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informației comunicată oficial anterior cu privire la existența unui cetățean român la bordul avionului aparținând companiei algeriene menționate.

(Oficialul algerian — n.r.) a precizat că această informație nu a putut fi confirmată până în prezent și că există informații contradictorii cu privire la numărul pasagerilor și la cetățenia acestora. De asemenea, surse oficiale din Burkina Faso au confirmat Ambasadei României în Algeria existența unor date contradictorii cu privire la cetățenia și numărul pasagerilor”, se arată în comunicatul MAE, remis exclusivNEWS.ro

MAE a transmis instrucțiuni ferme ambasadelor României în Algeria, Senegal (ambasada care gestionează și relația cu Burkina Faso), Franța și Spania să continue demersurile pentru obținerea clarificărilor care se impun, inclusiv din perspectiva aspectelor ce țin de dubla cetățenie.

MAE adaugă că a obținut, vineri, “din mai multe surse externe”, mai multe liste de pasageri ai zborului respectiv, care conțin neconcordanțe în ceea ce privește numărul de pasageri: În acest context, s-a demarat o procedură complexă de verificare a tuturor persoanelor aflate pe liste, folosindu-se evidențele informatizate aflate la dispoziția MAE și MAI.

Joi, un avion al companiei Air Algerie, cu 116 persoane la bord, s-a prăbușit, cel mai probabil din cauza vremii nefavorabile, în Mali.

sursa: www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ministerul Agriculturii spune că în România nu sunt cartofi toxici interziși în UE

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale dezminte zvonul apărut în presa din România cu privire la faptul că în țara noastră se vând cartofi toxici interziși în Uniunea Europeană. După ce Federația Națională Cartoful din România a spus presei că țara noastră importă cartofi toxici din Polonia, autoritățile române dezmint zvonul. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro