Luna promovarii economiei sociale

Luna mai nu este doar luna Summitului de la Sibiu ci si luna promovarii economiei sociale. Economia sociala are la baza formarea de intreprinderi sociale menite sa vina inm sprijinul celor proveniti din categorii defavorizate. In urma cu aproximativ 3 ani de zile s-au dat chiar si fonduri pentru infiintarea acestor intreprinderi.

In mai, cand se marcheaza luna promovarii economiei sociale, vor avea loc mai multe actiuni si evenimente dedicate mediatizarii domeniului economiei sociale cu scopul dezvoltarii locale si cetateniei active prin cooperare si solidaritate sociale. Pentru acest proiect se munceste deja de ani buni in incercare a de a forma intreprinderi in care sa lucreze in special persoane defavorizate. Ne referim aici la persoane de etnie roma, tineri care implinesc varsta la care trebuie sa paraseasca centrele de ocrotire sociala, persoanele cu dizabilitati sau cele care traiesc din venitul minim garantat.

Cei care se ocupa de astfel de intreprinderi sociale au primit inclusiv bani de la stat pentru a-si pune pe picioare proiectul. Acum ei trebuie sa se inscrie in evidentele Agentiilor de munca.

Pana in prezent in Sibiu sunt atestate doua intreprinderi sociale dintre care una are si marca de intreprindere de insertie.

Intreprinderile sociale trebuie sa se ocupe de producerea de bunuri sau prestarea de servicii care sa contribuie la bunastarea comunitatii, sa preomoveze activitati care genereaza locuri de munca pentru grupurile vulnerabile, sa dezvolte chiar programe de formare profesionala a celor proveniti din categoriile defavorizate sau sa dezvolte servicii sociale menite sa duca la cresterea capacitatii de insertie pe piata muncii a persoanelor aflate in categorii vulnerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sindicalistii din politie, intalnire istorica la Paltinis

Sindicatele politistilor din 13 state UE si-au dat intalnire joi, de Ziua Europei la Paltinis unde au discutat despre siguranta si securitatela nivel european. Reprezentantii politistilor romani si-au exprimat inca odata dezamagirea pentru faptul ca Primaria nu le-a acceptat protestul din Piata Mare. Oamenii legii ar fi vrut astfel sa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro