Litoralul romanesc este rezervat in proportie de aproape 40% pentru acest sezon

admin

Reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) sustin ca oferta de cazare pentru litoralul romanesc pentru sezonul estival este deja acoperita in proportie de aproape 40%, primele rezervari prin programele de inscrieri timpurii fiind facute inca din luna noiembrie 2016.

Alin Burcea, presedintele ANAT, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca anul acesta turismul pe litoral „merge bine”, fiind vandute pachete pentru vara inca din noiembrie 2016.

„In 2017, in general, turismul intern, dar cu precadere litoralul, merg bine. (…) Daca ne-ar fi spus cineva acum 10 ani ca noi vom vinde litoralul in luna noiembrie, as fi zis ca e nebun.

Anul acesta, sigur ca e greu de estimat, dar cred ca in noiembrie-decembrie s-a vandut cel putin 10%, daca nu mai mult. (…) Practic, targul de turism din noiembrie da semnalul. Si e si normal. Daca ai familie – doi adulti, doi copii, platesti in noiembrie-decembrie, dar ai reduceri importante, de 20 – 30%. In bugetul unei familii este extrem de important”, a precizat Burcea.

Potrivit membrilor ANAT, pana in prezent s-a vandut intre 30 – 40% din toata oferta de cazare de pe litoral, fiind deja hoteluri care nu mai au camere libere pentru lunile iulie si august.

Cele mai multe rezervari, in Mamaia

Prim-vicepresedintele ANAT, Adrian Voican, sustine ca mai mult de jumatate dintre aceste inscrieri timpurii sunt facute in statiunea Mamaia.

„52% din vanzari sunt pe Mamaia. Mamaia este lider. Anul trecut, dupa multi ani cand pe locul doi era Eforie Nord, a trecut Venusul, datorita investitiilor: hoteluri de patru stele in loc de trei stele si de doua stele, foarte mult all-inclusive”, a precizat Voican.

Prim-vicepresedintele ANAT considera ca turistul roman nu este un consumator „normal” de all-inclusive cand merge intr-o destinatie din tara, acest gen de turism aplicandu-se insa cu succes familiilor cu copii, care au nevoie de stabilitate.

Conform datelor prezentate de Adrian Voican, in prezent, pe litoral, aproximativ 10% dintre unitatile de cazare ofera pachete all-inclusiv, dar numarul acestora ar trebui sa treaca de 25%.

„Cele 23 – 24 de hoteluri care au all-inclusive, fata de cele 200 sau 300 de unitati de cazare care sunt pe litoral sunt intr-o proportie suficient de mica. Daca ar creste foarte mult numarul de hoteluri cu all-inclusive nu stiu daca ar mai fi la fel de interesant. Deci trebuie sa avem grija la trendul asta.

Dar in acest moment mai e inca loc de crescut, de investit in all-inclusive. Undeva intre 20 – 25% din piata ar avea all-inclusive ar fi ok, deci 50 – 60 unitati de all-inclusive ar fi Ok”, a apreciat Adrian Voican.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Copiii timizi ar putea primi diagnosticul de anxietate socială

Noile ghiduri de practică psihiatrică încadrează comportamente precum timiditatea copiilor în categoria tulburărilor psihiatrice de tip anxios. Psihologii atrag atenţia că astfel de diagnostice sunt periculoase. O mulţime de aspecte care ţin de personalitatea copiiilor, precum timiditatea şi tristeţea ocazională, ar putea fi diagnosticate şi tratate cu medicamente, deşi nu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro