Liderii lumii cer ca varsta de pensionare sa creasca la 70 de ani

admin

Forumul Economic Mondial a transmis ca varsta de pensionare ar trebui impinsa pana la 70 de ani in tarile bogate, pana in 2050.

Principala motivatie este speranta de viata in crestere, de peste 100 de ani, arata BBC. De o astfel de masura este nevoie pentru ca numarul celor de peste 65 de ani se va tripla pana in 2050, urmand sa ajunga la 2,1 miliarde.

Tot atunci, numarul persoanelor active, la un pensionar, va fi la jumatate, adica de 4, se mai arata in raportul Forumului Economic Mondial.

Tarile care ar trebui sa se conformeze sunt Marea Britanie, SUA, Japonia si Canada.

Michael Drexler, reprezentantul Forumului Economic Mondial, a declarat ca, intr-un fel, cresterea sperantei de viata este echivalentul schimbarii climei. „Trebuie sa luam masuri acum sau sa acceptam ca vor fi efecte adverse asupra generatiilor urmatoare, punandu-se o presiune imposibila pe copiii si nepotii nostri”, a spus acesta.

Ziare.com – Partener al Trustului de Presa Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Calendarul Zilei de 27 mai

1328 – Filip al VI-lea este încoronat rege al Franţei. 1703 – Ţarul Petru cel Mare a fondat oraşul Sankt Petersburg. 1867 – Franz Joseph I, împăratul Austriei (1848-1916), s-a încoronat şi rege al Ungariei (1867-1916) şi a aprobat Legea privind încorporarea Transilvaniei la Ungaria. 1867 – S-a născut scriitorul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro