Laborator de chimie judiciara la Sibiu

Hila Ovidiu

Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Sibiu ar putea avea in curand un laborator de chimie judiciara. Comisarul sef Tiberiu Ivancea, seful IPJ Sibiu, a anunta ca infiintarea acestui laborator este o prioritate a Inspectoratului pentru acest an. Investitia se ridica la aproximativ 500.000 de euro, dar in tara mai exista un singur astfel de laborator.

Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu ar putea avea un laborator de chimie judiciara. Anuntul a fost facut chiar de catre comisarul sef Tiberiu Ivancea, seful IPJ Sibiu. Infiintarea unui astfel de laborator in cadrul Serviciului de Investigatii Criminale reprezinta una dintre prioritatile Inspectoratului pentru acest an. Insa, efortul financiar este unul considerabil. Amenajarea de la zero a unui astfel de laborator costa in jur de 500 de mii de euro. Insa, seful IPJ spera sa atraga acesti bani din fonduri europene, si chiar pregateste un proiect in acest sens. Un astfel de laborator ar permite efectuarea la Sibiu a unor expertize fizico-chimice care, la ora actuala se pot realiza intr-un singur loc in tara: la Iinstitutul de Criminalistica. Paralel, tot pentru acest an, seful IPJ Sibiu si-a propus si acreditarea laboratorului de trageri experimentale, care functioneaza tot in cadrul Serviciului Criminalistic. Dar si aici sunt necesare fonduri pentru ambientare si pentru procedura de acreditare. Comisarul sef Tiberiu Ivancea vrea sa realizeze si acest obiectiv tot pe fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vitezoman secerat de moarte

Viteza face din nou victime. Un tanar de 30 de ani, subofiter de artilerie la Sibiu, si-a pierdut viata joi seara, intr-un tragic accident petrecut pe drumul ce leaga Sibiul de Cisnadie. In  timpul unei depasiri, barbatul a pierdut controlul asupra directiei, a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro