ITP-ul pentru masinile noi se va face la 3 ani

admin

Incepand cu anul 2018, prima inspectie tehnica (ITP) la masinile noi se va face dupa 3 ani.

„Masinile noi, prima inspectie sa se efectueze dupa 3 ani, iar cele mai vechi de 12 ani sa efectueze inspectia tehnica anual. O masina noua – zero kilometri. Despre acestea vorbim”, a explicat directorul general al Registrului Auto Roman, George Adrian Dinca, pentru televiziunea publica.

In prezent, toate masinile trebuie sa faca ITP-ul din doi in doi ani.

Saptamana trecuta, reprezentantii RAR au anuntat ca proprietarii masinilor mai vechi de 12 ani vor fi obligati sa faca ITP-ul in fiecare an.

„Incepand din 2009, parcul national a imbatranit. In 2009, aveam varsta medie 9 ani, in 2016 – 12 ani”, si-a justificat decizia Dinca.

Potrivit datelor RAR, media lunara a anului 2016 a fost de 34.000 de vehicule prezentate la reprezentantele institutiei, iar in luna ianuarie 2017 s-a inregistrat o crestere cu aproximativ 12% a numarului de vehicule (38.000 unitati). Aceleasi date arata o crestere accentuata in lunile februarie si martie, cand s-a ajuns la aproximativ 58% (54.000) si, respectiv, la aproximativ 80% (61.000).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

DOCUMENTAR: Perfectionismul intre bine si rau.

În carieră şi în viaţă în general, este bine să facem totul ca la carte. Uneori însă, din dorinţa de a face lucrurile să iasă întotdeauna cum trebuie, riscăm să ne epuizăm fizic şi psihic. Fiecăruia dintre noi ni se poate întâmpla să fim nemulţumiţi de noi înşine atunci când […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro