ITM declara razboi muncii la negru

Hila Ovidiu

In cadrul Campaniei nationale privind identificarea şi combaterea cazurilor de munca fara forme legale, inspectorii ITM au depistat in luna aprilie 7 angajatori care practicau munca fara forme legale. Intr-unul dintre cazuri a fost intocmit dosar penal, deoarece angajatorul avea mai mult de 5 persoane fara contract individual de munca.

Inspectorii din cadrul ITM Sibiu au continuat si in luna aprilie Campania nationala privind identificarea si combaterea cazurilor de munca fara forme legale, iar neregulile nu au intarziat sa apara. Inspectorii au depistat 7 angajatori care au primit la munca persoane, fara contract individual de munca. Tot in luna aprilie s-au desfasurat, din initiativa Inspectiei Muncii, doua Campanii nationale de  identificare si combatere a muncii nedeclarata in domenii precum fabricarea produselor de brutarie si panificatie, protectie si garda, comert. Cu acest prilej au fost controlati 42 de agenti economici si au fost aplicate 112 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca. In cadrul  actiunii, desfasurate din initiativa Inspectiei Muncii, privind Strategia Nationala aprobata prin HG nr. 1024/2010 de reducere a incidentei muncii nedeclarate, actiune la care participa si reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu, au fost verificati 154 agenti economici si au fost depistate 17  persoane care lucrau fara forme legale pentru 7 angajatori. Au fost aplicate 6 amenzi in valoare de 90.000 lei, 17 avertismente  si a fost formulata o propunere de cercetare penala. Pentru verificarea modului in care se respecta prevederile legislatiei muncii in domeniul relatiilor de munca, in cursul lunii aprilie 2012 au fost efectuate 311 controale, prilej cu care au fost dispuse 2.424 masuri si au fost aplicate 759 de sanctiuni contraventionale, din care 88 amenzi in valoare de peste 200.000 lei si 671 avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ajutor pentru Sebastian

Un baietel de numai 12 ani cere disperat ajutorul sibienilor, ca sa apuce varsta de 13 ani. Sebastian sufera de cavernom de vena porta,  cu varice esofagiene, iar medicii i-au spus verde in fata ca daca nu se opereaza, mai are de trait doar pana in toamna. Baiatul are nevoie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro