ISU Sibiu – 104 misiuni în acest sfârșit de săptămână

stiri redactie

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână, unui număr de peste 100 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, după cum urmează:

 ✅93 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
 ✅4 incendii dintre care unul produs la un spațiu comercial din municipiul Sibiu și alte trei manifestate la anexele unor gospodării cetățenești din municipiul Mediaș și localitățile Agnita și Dârlos.
În localitatea Dârlos au ars cca 5 mp din acoperișul unui spațiu de depozitare din cauza unui coș de fum neprotejat corespunzător iar la incendiul din municipiul Mediaș au ars elemente de mobilier dintr-o bucătărie de vară pe o suprafață de cca 8 mp din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat. Nu au rezultat victime la niciunul dintre incendii.
 ✅2 accidente rutiere (în data de 10 ianuarie a.c.)primul produs în municipiul Mediaș, str. Tineretului unde un biciclist a fost acroșat de un autoturism iar celălalat accident produs în municipiul Sibiu, str. Calea Dumbrăvii. Două persoane au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spital, conștiente.
 ✅2 deblocări de uși apartamente în municipiul Sibiu, str. Oțelarilor și str.Aleea Șelimbăr.
 ✅1 misiune salvare animal (pisică) rămasă blocată în podul unei case, accesul spre locul respectiv fiind dificil și realizându-se doar din exterior.
 ✅2 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19;

Având în vedere condițiile meteorologice de la această oră precum și avertizarea de Cod GALBEN (ninsori abundente și strat consistent de zăpădă) în care se află județul Sibiu până la ora 14:00, pompierii militari sibieni vin în sprijinul cetățenilor cu următoarele recomandări:

 Evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică.
 Dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
 Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip).
 Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor. Mai multe informații: https://fiipregatit.ro/ghid/viscol/

De asemenea, menționăm că pompierii militari sibieni se află non-stop la datorie, mobilizați pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Argeş - Regia Judeţeană de Drumuri Argeş a intervenit cu utilaje de deszăpezire

În contextul avertizării de cod galben de ninsori și vânt emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) în ultimele 24 de ore, în cursul nopții trecute, Regia Judeţeană de Drumuri Argeş a intervenit cu utilaje de deszăpezire, autobasculante cu lamă și material antiderapant, pe mare parte din drumurilor județene. Astfel, au […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro