ISU isi prezinta activitatea pe 2012

Hila Ovidiu

Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta a avut in medie 27 de interventii in fiecare zi in 2012. Ajutorul lor a fost solicitat in aproximativ 10 mii de cazuri de urgenta. Cele mai multe dintre acestea au fost solicitari pentru echipajele SMURD.

Anul 2012 a fost unulcat se poate de incarcat pentru cei de la ISU. Sau cel putina asa arata raportul prezentat la Consiliul Judetean. Raportul scoate in videnta faptul ca numarul solicitarilor primite de institutie pe numarul unic de urgenta 112 a crescut cu 35 la suta in 2012. Dispeceratul ISU si serviciul de Ambulanta au primit in total peste 63 de mii de apeluri. Dintre acestea peste 51 de mii au fost solicitari de interventie a echipajelor SMURD. Si numarul interventiilor a fost in crestere in 2012. Inspectoratul a fost solicitat sa intervina la aproximativ 27 de situatii de urgenta zilnic. Aproape 9 mii din totalul interventiilor au reprezentat cazuri de urgenta majora la care s-a folosit asistenta SMURD. Au urmat 273 de incendii, 334 incendii de vegetatie uscata si gunoaie, 76 interventii pentru asistenta persoanelor si 32 de interventii in fenomene meteo periculoase sau inlaturarea efectelor inundatiilor. In anul 2012 cei de la ISU au intervenit si in 36 de misiuni pirotehnice, 24 de misiuni de prevenire a arderilor necontrolate si 152 de deplasari fara interventie sau apeluri false. In cadrul interventiilor cei de la ISU au asistat, salvat si evacuat peste 9 mii de persoane. De asemenea acestia au protejat bunuri si instalatii de aproape 7 milioane de lei si s-au implicat in salvarea a 941 de animale. Bilantul negru al ISU pentru 2012 numara totusi si victime. Vorbim aici despre 14 adulti si un copil. Lor li se adauga aproximativ 500 de animale care nu au putut fi salvate. Dincolo de salvarea de vieti omenesti cei de la ISU au intervenit si pentru stingerea incentiilor forestiere din mai multe zone montane, deblocarea Drumului National 7 C Transfagarasan de caderile de stanci si distrugeri de munitie asanata.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vitezomanii au fost trasi pe dreapta

Politistii rutieri au tras marti pe dreapta toti vitezomanii. Oamenii legii au impartit puncte de penalizare si amenzi printre cei aproape 50 de soferi care au calcat prea tare pedala de acceleratie. De asemenea, unui sofer care a fost prins circuland cu aproximativ 150 de kilometri la ora i-a fost […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro