Iohannis l-a desemnat premier pe Dacian Cioloș

Hila Ovidiu

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că îl desemnează pentru funcția de premier pe Dacian Cioloș.

El a subliniat că soluția pentru această perioadă este un guvern tehnocrat.

“După părerea mea, în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării și a avea garanția că vom avea o îmbunătățire netă a clasei politice, este nevoie de un prim-ministru independent sau tehnocrat, o persoană curată, care să nu fi fost implicat în niciun fel de scandal, o persoană integră, care a dovedit practic că știe să gestioneze sisteme și situații complicate. Este nevoie să fie promovați miniștri care să fie performanți, care au dovedit această performanță și asupra cărora nu planează niciun dubiu”, a arătat Iohannis.

Șeful statului a subliniat și că este nevoie de partide fără corupți.

“Este nevoie ca partidele politice să facă curățenie în interior și să nu promoveze în poziții publice persoane care sunt suspectate de corupție sau au fost vreodată implicate în acte de corupție”, a precizat Iohannis.

El a indicat că alegerile locale și parlamentare de anul viitor trebuie să fie corecte, iar statul de drept să fie întărit.

“Avem în continuare mare nevoie de întărirea statului de drept — asta tradus pentru partidele politice înseamnă, de exemplu, că atunci când procurorii cer încuviințări în Parlament să primească aceste încuviințări. Este nevoie de deschiderea competiției politice. Nu putem să așteptăm o îmbunătățire, o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor. Este nevoie și de oameni noi. (…) Fără oameni noi este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece, cei care sunt buni e nevoie să rămână, dar trebuie să avem și intrări noi în sistem”, a mai spus Iohannis.

Potrivit lui, România rămâne fermă pe calea europeană și euroatlantică. Președintele a prezentat aceste teme partidelor și formațiunilor politice, pentru care spune că a întrunit o largă majoritate, informează agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cristian Popescu Piedone, adus la Curtea de Apel, care decide dacă rămâne în arest sau va fi eliberat

Cristian Popescu Piedone a fost adus miercuri din Arestul Capitalei la Curtea de Apel Bucureşti, care decide dacă fostul primar al Sectorului 4 va rămâne în arest sau va fi cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu autorizarea clubului Colectiv.Fostul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro