Investitii in Gradina Zoologica

Hila Ovidiu

Gradina Zoologica Sibiu isi continua investiile. Anul acesta municipalitatea a alocat din bugetul local suma de 3 milioane de lei pentru constructia unor noi adaposturi destinate animalelor dar si pentru alte investitii.

Municipalitatea continua investitiile in lucrari de modernizare a Gradinii Zoologice. Zoo Sibiu este la momentul de fata cea mai cautata institutie de agrement din subordinea Primariei. Sunt zile in care primeste si cateva mii de vizitatori. Pentru investitii in adaposturi destinate animalelor dar si pentru extinderea locului de joaca realizat anul trecut s-a alocat din bugetul pe 2017 suma de 3 milioane de lei. Construita in 1929 Gradina Zoologica din Sibiu este cea mai veche din Romania. Aceasta a fost realizata la initiativa inginerului Szekely caruia i-a venit ideea dupa ce in timpul unor lucrari la barajul din Sadu a gasit mai multe vulpi. Dupa infiintare Gradinii i-au fost donate mai multe pasari, o pisica salbatica, o lupoaica, un cerb carpatin si mistreti. Din 1930 in custodia Zoo Sibiu a intrat si primul urs. La momentul de fata Gradina Zoologica din Padurea Dumbrava adaposteste 268 de exemplare de animale si pasari din mai bine de 60 de specii. Vietuitoarele de aici nu reprezinta insa singura atractie. De admirat este si copacul de la intrare care are o vechime de peste 600 de ani.

Anual Zoo Sibiu primeste in jur de 250 de mii de vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se cauta sibieni dornici sa munceasca

Peste 2400 de locuri de munca vacante sunt in momentul de fata la Sibiu. Angajatorii cauta operatori pentru masini automate si semiautomate, muncitori specializati in industria confectiilor, excavatoristi, dulgheri sau ingineri. La mare cautare sunt si tinerii care doresc sa devina agenti de politie comunitara. La Sibiu numai cine nu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro