Intrarea Maicii Domnului in Biserica

Hila Ovidiu

Marti a fost zi mare pentru crestinii de pretutindeni. S-a sarbatorit Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Preotii spun ca este o sarbatoare a luminii in care este bine ca oamenii sa isi indrepte atentia catre nevoiasi si copiii nebotezati.

Marti crestinii au praznuit prima mare sarbatoare din postul Nasterii Mantuitorului. In fiecare an la data de 21 noiembrie se sarbatoreste Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Sarbatoarea aminteste de momentul la care Fecioara Maria, la varsta de 3 ani a fost dusa de parintii sai Ana si Ioachim la Templul din Ierusallim. Preotii spun ca in aceasta zi nimeni nu trebuie sa munceasca. Oamenii trebuie  in schimb sa isi indrepte atentia catre cei nevoiasi, sa faca acte de milostenie, fapte bune si sa ii pomeneasca pe cei nebotezati. Nici mortii nu trebuie uitati. In amintirea lor, in zonele rurale, gospodinele inca mai dau de pomana nuci, colaci si turte din malai. Tot in aceasta zi credinciosii au aprins lumanari pentru cei trecuti in nefiinta. Se spune ca lumanarile care ard in de Intrarea Maicii Domnului in Biserica nu se sting pe lumea cealalta niciodata si lumineaza astfel calea celor din lumea de dincolo.  Cei care tin post s-au bucurat si de dezlegare la peste. Traditia spune ca cei care consuma peste in aceasta zi vor fi sanatosi tot timpul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se cauta solutii pentru trotuare si asfalt pe drumul de acces catre Avantgarden

Locuitorii cartierului Avantgarden mai au de asteptat pana cand vor avea trotuare pana la ansamblul rezidential dar si drum asfaltat la intrare. Portiunea cu trotuar lipsa nu apartine constructorului cartierului, iar din drumul de acces primaria Selimbar nu detine decat o portiune de maxim 4 metri latime, insuficienta pentru realizarea […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro