Instructie la ITM

Hila Ovidiu

Angajatorii sibieni sunt instruiti de catre ITM. La nivel european se desfasoara in aceste saptamani o campanie ce are ca scop consitentizarea si informarea angajatorilor si lucratorilor cu privire la modificarile legislative referitoare la clasificarea, etichetarea si ambalarea agentilor chimici periculosi. La instruirea de miercuri au fost prezenti aproximativ 50 de reprezentanti ai agentilor economici din Sibiu.

Prima intalnire din aceasta saptamana a a avut loc marti la Medias, iar in cursul zilei de miercuri timp de cateva ore au fost informati angajatorii sibieni. Vorbim despre angajatori si lucratori care activeaza in domenii precum fabricarea mobilei, intretinerea si repararea autovehiculelor, captarea, tratarea si distributia apei, marochinarie, fabricarea vopselelor, lacurilor si cernelurilor tipografice sau activitati de curatenie. Noua legislatie in domeniu a fost pusa la punct de catre specialistii ONU. La aceste norme a aderat si UE dupa ce s-a constatat ca o mare parte dintre muncitorii tarior membre sunt expusi vaporilor toxici in cel putin 2 din cele 8 ore de lucru. Ba mai mult, altii sunt nevoiti sa manipuleze substante periculoase in cadrul activitatilor profesionale zilnice.Nu putine au fost cazurile in care din cauza mediului de lucru oamenii au ajuns sa se imbolnaveasca de maladii incurabile si in cele din urma sa isi piarda viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bugetarii liberi in 30

Evitati ghiseele primariei in 30 decembrie pentru ca si daca veti merge, nu veti gasi pe nimeni. Ultima zi a lunii este declarata libera la stat prin Codul Muncii. Cu toate acestea, sambata, 1 decembrie veti gasi deschis la Serviciul Stare Civila. Bugetarii sunt cu siguranta invidiati de catre angajatii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro